A bögre Tömösközi Ágnes keramikus keze munkája
Hozzávalók
- 1 zacskó mirelit spenót / 500 g zsenge levél
- 5 evőkanál riszliszt
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 0,5 dl növényi tej (én szójatejet használtam)
- 2-3 kávéskanál himalájasó
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál majoranna
- 3 kávéskanál pirospaprika
Elkészítés
- Felolvasztjuk a spenótot.
- A kókuszolajból és a rizslisztből fehér rántást készítünk. Beletesszük a zúzott fokhagymát, a majorannát és a pirospaprikát.
- A rántást hozzákeverjük a spenóthoz, és felöntjük a növényi tejjel.
Páromnak készítettem amúgy, aki Miskolcon él most. :)
Hajnalban frissen bedobozoltam és bezacskóztam. Már a Pest felé tartó vonaton kiderült, hogy nem eléggé.
Az egyik beadandómat lazán sarkon kente. Segond, nem volt komoly, és Charles rendes, elfogadta..
Szóval beletettem még két zacskóba és becövekeltem a túratáskám aljába. Tökéletesen biztosítva volt végig.
Hajnalban frissen bedobozoltam és bezacskóztam. Már a Pest felé tartó vonaton kiderült, hogy nem eléggé.
Az egyik beadandómat lazán sarkon kente. Segond, nem volt komoly, és Charles rendes, elfogadta..
Szóval beletettem még két zacskóba és becövekeltem a túratáskám aljába. Tökéletesen biztosítva volt végig.
Kéz-dörzsölgetve nyitottuk ki, melegítettük meg, és mertük ki kedvenc táljainkba, majd belekóstoltunk.
Minden mimikára képes izmunk begörcsölt és a felismerhetetlenség határáig torzította arcunkat.
Minden mimikára képes izmunk begörcsölt és a felismerhetetlenség határáig torzította arcunkat.
"Savanyú..."
állapítottuk meg, és a megboldogult aranyhalak után küldtük hosszú utat megjárt Spenót barátunkat.
Másnap megvettem a hozzávalókat még Miskolcon és elkészítettem (márcsakazértisalapon) még egyszer.. :))
Kellemes spenótozást kis Popeyek! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése