NapSnickers



A háttérben fehérke készül lelkesen :)

Az ötlet This Rawsome Vegan Life-tól ered. Egy picit meg kellett változtatnom az összetevőket és így az elkészítést. 

Hozzávalók

Vékony Nugát réteg (2mm):
  • 1/2 bögre rizsliszt 
  • 1/4 stevia
  • 1 bögre mandulapehely
  • kókuszolaj hogy összeálljon

Vastag Karamell réteg (0,5-1cm):
  • 1 bögre datolya és víz ami belepi
  • himalájasó ízlés szerint
  • 1/2 teáskanál vanília aroma
  • 2 evőkanál olvasztott kókuszolaj
  • földimogyoró
Csokoládébevonat:
  • fél bögre kakaópor
  • 1/4 bögre stevia
  • 1 teáskanál vanília aroma


Elkészítés
  1. Összekeverjük a hozzávalókat, megformázzuk belőle az aljakat sütőpapírra, és a hűtőbe rakjuk.
  2. karamellkrémhez az áztatott datolyát apró darabokra vágjuk, és a többi hozzávaló segítségével masszásítjuk.
  3. A hűtőben lévő aljakra kenjük, és fél földimogyorókat sorjázunk végig a tetejükön. Kicsit belenyomkodjuk a krémbe.
  4. Kivesszük a hűtőből az aljakat, körbekenjük csokoládéöntettel, és visszarakjuk megdermedni. 


A tányér Kardos Linda alkotása :)

Édesapám fél pillantás alatt eltüntetett hármat, szerintem ez elmondja, hogy hogyan sikerült ;)

Prijatno!:
ami bosnyákul azt jelenti, jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések: