A tányér Kardos Linda alkotása :)
Ismét egy This Rawsome Vegan Life recept :)
Kicsit földúsítva.
Hozzávalók
- 1/4 bögre kókuszvaj
- 2 evőkanál kesudió krém
- 1 evőkanál földimogyoró krém
- 5 db beáztatott datolya
- 4 db füge
- kis marék beáztatott mazsola
- 1 teáskanál stevia (elhagyható)
- 3 teáskanál kakaópor
- Egy kevés vanília aroma
- himalájasó ízlés szerint
Elkészítés
- Olvasszuk meg a kókuszvaj 1/3-át hogy kókuszolajjá változzon.
- Öntsünk mini muffin-formákba fél-fél centit belőle, és tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.
- A kesudió krémet és földimogyoró krémet én úgy készítettem, hogy ledaráltam őket, és szezámolajjal és kókuszolajjal pépes állagúra kevertem.
- Ehhez kell hozzáadni az apróra vágott fügét, mazsolát és datolyát, valamint a többi hozzávalót.
- Összegyúrjuk és az immáron hűtőben dermedt kókuszolajra lapogatunk nem túl magas réteget belőle, majd visszatesszük a hűtőbe.
- Kis idő elteltével (elég 5-10 perc) ráöntjük a maradék kókuszolajat és visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Megj.: Lehet a kókuszolaj réteghez kókuszreszeléket keverni, hogy még gazdagabb legyen.
Megj.2: Ha megdermed és még látszik a kakaós réteg nem kell megijedni, rá lehet önteni még egy kis réteget és visszatehetjük, hogy ismét megdermedjen.
Megj.2: Ha megdermed és még látszik a kakaós réteg nem kell megijedni, rá lehet önteni még egy kis réteget és visszatehetjük, hogy ismét megdermedjen.
Yamm :)


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése