fehérke


A tányér Kardos Linda alkotása :)

Ismét egy This Rawsome Vegan Life recept :) 
Kicsit földúsítva. 

Hozzávalók
  • 1/4 bögre kókuszvaj 
  • 2 evőkanál kesudió krém
  • 1 evőkanál földimogyoró krém
  • 5 db beáztatott datolya
  • 4 db füge
  • kis marék beáztatott mazsola
  • 1 teáskanál stevia (elhagyható)
  • 3 teáskanál kakaópor
  • Egy kevés vanília aroma
  • himalájasó ízlés szerint

Elkészítés
  1. Olvasszuk meg a kókuszvaj 1/3-át hogy kókuszolajjá változzon.
  2. Öntsünk mini muffin-formákba fél-fél centit belőle, és tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  3. A kesudió krémet és földimogyoró krémet én úgy készítettem, hogy ledaráltam őket, és szezámolajjal és kókuszolajjal pépes állagúra kevertem. 
  4. Ehhez kell hozzáadni az apróra vágott fügét, mazsolát és datolyát, valamint a többi hozzávalót.
  5. Összegyúrjuk és az immáron hűtőben dermedt kókuszolajra lapogatunk nem túl magas réteget belőle, majd visszatesszük a hűtőbe. 
  6. Kis idő elteltével (elég 5-10 perc) ráöntjük a maradék kókuszolajat és visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. 

Megj.: Lehet a kókuszolaj réteghez kókuszreszeléket keverni, hogy még gazdagabb legyen.

Megj.2: Ha megdermed és még látszik a kakaós réteg nem kell megijedni, rá lehet önteni még egy kis réteget és visszatehetjük, hogy ismét megdermedjen.




Yamm :)


Nincsenek megjegyzések: