Rakott Krumpli (tojás és húsmentes)




Rakott Krumpli nem egy fotogén alkat, úgyhogy képet meg sem próbáltam róla készíteni, viszont nagyon finom lett úgyhogy íme a recept:



Az elkészítés a hagyományos rakott krumplihoz hasonló:


  1. krumpli megfőz, meghámoz, fölszeletel 
  2. néhány hagyma megpucol, nem sír, korty víz a szájba, felszeletel 
  3. néhány fokhagyma megpucol, felvagdos szintúgy 
  4. 2 dl tejszínt egy kávéskanálnyi szerecsendióval és 1-2 kávéskanálnyi himalája sóval elkever 
  5. tűzálló tál aljába csipetnyi vaj tétele ide-oda 
  6. krumpliszeletek rá, hagymaszeletek rá, fokhagymadarabok rászór, füstölt gabona kolbászból rámorzsol valamennyit, ráloccsint a tejszínből, kevés borssal megszór 
  7. ismét 
  8. ismét 
  9. ismét 
  10. füstölt trappista sajtot lereszel, másfél pohár tejföllel egy csipetnyi, vagy kettő borssal és két vagy három csipetnyi sóval elkever 
  11. legutolsó réteg a krumpliréteg. erre ráken a fent említett cucc 
  12. sütőbe berak, légkeverésesen süt egy darabig, majd a tetejét süt míg meg nem pirul picit


éééés


finom lesz


jóétvágyat!


Nincsenek megjegyzések: