Rakott Krumpli nem egy fotogén alkat, úgyhogy képet meg sem próbáltam róla készíteni, viszont nagyon finom lett úgyhogy íme a recept:
Az elkészítés a hagyományos rakott krumplihoz hasonló:
- krumpli megfőz, meghámoz, fölszeletel
- néhány hagyma megpucol, nem sír, korty víz a szájba, felszeletel
- néhány fokhagyma megpucol, felvagdos szintúgy
- 2 dl tejszínt egy kávéskanálnyi szerecsendióval és 1-2 kávéskanálnyi himalája sóval elkever
- tűzálló tál aljába csipetnyi vaj tétele ide-oda
- krumpliszeletek rá, hagymaszeletek rá, fokhagymadarabok rászór, füstölt gabona kolbászból rámorzsol valamennyit, ráloccsint a tejszínből, kevés borssal megszór
- ismét
- ismét
- ismét
- füstölt trappista sajtot lereszel, másfél pohár tejföllel egy csipetnyi, vagy kettő borssal és két vagy három csipetnyi sóval elkever
- legutolsó réteg a krumpliréteg. erre ráken a fent említett cucc
- sütőbe berak, légkeverésesen süt egy darabig, majd a tetejét süt míg meg nem pirul picit
éééés
finom lesz
jóétvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése