zelleres kölesfasírt

.



A tál, ami a kerti asztalon van, amiben a fasírt van,
Kardos Linda tervezése.

Hozzávalók
  • egy zellerfej
  • 4 evőkanál kukoricakeményítő
  • himalája só
  • 1 bögre köles
  • 2 evőkanál szójatej


  1. Felteszünk főni 1 bögre kölest két bögre vízben. (én csak a háromnegyedét használtam föl)
  2. A zellert fél centis szeletekre vágjuk, bármilyen edénybe beletesszük és annyi vizet teszünk bele, hogy ellepje. Addig pároljuk amíg tökéletesen puha nem lesz.
  3. A zellert péppé törjük, hozzákeverjük a kölest, a kukoricakeményítőt és a sót (kb. 5 kávéskanálnyit.. de inkább hagyatkozzatok az ízlelőbimbóitokra.. én is azt tettem és nem igazán emlékszem..:D ).
  4. Kis gombócokat gyúrunk belőle, majd kilapogatva megsisteregtetjük őket.. kb. akkor van kész mikor szalagos fánkra emlékeztet a színe is meg a csíkok is :)

Én rizzsel ettem amit előre megfűszereztem kicsit majorannával, petrezselyemmel meg sóval.


津津有味


Nincsenek megjegyzések: