A tál, ami a kerti asztalon van, amiben a fasírt van,
Kardos Linda tervezése.
Kardos Linda tervezése.
Hozzávalók
- egy zellerfej
- 4 evőkanál kukoricakeményítő
- himalája só
- 1 bögre köles
- 2 evőkanál szójatej
- Felteszünk főni 1 bögre kölest két bögre vízben. (én csak a háromnegyedét használtam föl)
- A zellert fél centis szeletekre vágjuk, bármilyen edénybe beletesszük és annyi vizet teszünk bele, hogy ellepje. Addig pároljuk amíg tökéletesen puha nem lesz.
- A zellert péppé törjük, hozzákeverjük a kölest, a kukoricakeményítőt és a sót (kb. 5 kávéskanálnyit.. de inkább hagyatkozzatok az ízlelőbimbóitokra.. én is azt tettem és nem igazán emlékszem..:D ).
- Kis gombócokat gyúrunk belőle, majd kilapogatva megsisteregtetjük őket.. kb. akkor van kész mikor szalagos fánkra emlékeztet a színe is meg a csíkok is :)
Én rizzsel ettem amit előre megfűszereztem kicsit majorannával, petrezselyemmel meg sóval.
津津有味
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése