.
- 20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 6 dkg nádcukor
- 2,5 ek. akácméz (több cukorral helyettesíthető)
- kb. 1/2 dl szójatej, víz, rizstej, zabtej (amivel jólesik), én alpro soyát szoktam használni. Az önmagában is nagyon finom..De sütiket bármilyen szójatejjel, vagy akár vízzel össze lehet dobni.
- 1 csapott kk. szódabikarbóna
- 1/2 tk. gyömbér
- 1 tk. fahéj
- 1/2 tk. szegfűszeg
- A liszttel összekeverjük a fűszereket és a cukrot.
- A keverékhez hozzákanalazzuk az akácmézet. Ha az akácmézet cukorral helyettesítjük, valószínűleg több soyatejre lesz szükség.
- A soyatejjel tésztává gyúrjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk (kb 2cm x 2cm-es összelapított golyók), és előmelegített sütőben készre sütjük.
Miután pedig kihűlt, olvasztott étcsokiba mártott tetővel a legfinomabb... (A Tibi étcsokit a gluténallergiások is ehetik.)
DE: csak azoknak ajánlom akik szeretik a tömény édes sütiket.. Mert annak nagyon jó.. Ha más szempontból nézzük akkor csak a Tibivel tökéletes és akkor is csak egy két darab egyszerre.. :))
.
.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése