Hozzávalók
- két bögre zabpehelyliszt
- negyed bögre zabpehely
- 2,5 evőkanál méz (vagy agavé szirup, sztívia, nyírfacukor, stb.)
- mazsola amennyi belefér (ízlést követve)
- 2 púpozott kávéskanál fahéj
- kb. egy bögre szójatej (amennyitől nem teljesen folyós de már nem teljesen szilárd állagú lesz.. amerikai palacsinta szerű állag .. lehet kísérletezni ;))
- Öblítsd le, majd áztasd be a mazsit egy kis időre.
- A belevalókat keverd össze valamiben.
- Evőkanálnyi kupacokat serpenyőben forró olajon süsd ki.
- Edd meg! :) Mi feldaraboltunk, morzsáltunk egy fél tábla 70%-os étcsokit és rászórtuk.
Az egész azzal kezdődött, hogy Kála zabtejet akart készíteni.. (még nem jött össze akkor) de a lényeg, hogy a maradék liszttel kezdeni akart valamit, hát ez lett belőle. Eleinte sütés nélkül majszoltuk a leleményt. Ő ánizzsal fűszerezte, én pedig áttértem a fahéjra..
Majd egy verőfényes délután megkérdezte: Miért nem sütjük ki?
én meg azt válaszoltam: Én is erre gondoltam..
Rohantunk a konyhába és sikerült :)
Csé találmánya volt az ami top 10 - essé tette a csodát.
néhány szem epret (10 db) teljesen pépessé tett és kb fél evőkanál mézzel összekatyvaszolt. ezt tettük a tetejére a csokinak amit az ócsacsintára tettünk
Bon Appetit!
2 megjegyzés:
ÓCSINTA...
hm
így tényleg jobb :D
köszi :)
Megjegyzés küldése