árpás spenótfasírt avagy spenótos árpafasírt






Története mindössze annyi, hogy Kála kotyvasztott :) és ismét jó sült ki belőle ;)
  • 1 bögre árpa
  • 2 bögre víz
  • fél kg spenót
  • olaj a sütéshez
  • 1 csapott ek. kukoricaliszt
  • 2 csapott ek. kukoricakeményítő
  • 2 kk. só (mi himalája sót használunk)
  • fokhagyma-granulátum


  1. Az árpát a vízben megfőzzük 1 kk. sóval.
  2. A fél kiló spenótot kevés olajon kevergetjük, addig amíg össze nem esik.
  3. Miután masszává vált 1 kk. sóval és 3-4 kk. fokhagyma-granulátummal ízesítjük.
  4. 1 csapott ek. kukoricalisztet adunk hozzá.
  5. A spenótot és az árpát összekeverjük majd hozzáadjuk a két csapott ek. keményítőt.
  6. Forró olajban kanálnyi kupacokat sütünk ki.


Megj.:
  • Több mint a fele árpát használjuk föl hozzá.
  • Addig kell sütni ameddig sötétzöldes kékessé nem válik. sötétkékessé.
  • Mi rizzsel ettük és isteni finom volt :))
  • Mirelitből finomabb mert a frissnek van egy kesernyés mellékíze és könnyen odakap.

A megj. megj.-e: én is imádom pedig eddig rá se néztem a spenótra..


.

Nincsenek megjegyzések: