Története mindössze annyi, hogy Kála kotyvasztott :) és ismét jó sült ki belőle ;)
- 1 bögre árpa
- 2 bögre víz
- fél kg spenót
- olaj a sütéshez
- 1 csapott ek. kukoricaliszt
- 2 csapott ek. kukoricakeményítő
- 2 kk. só (mi himalája sót használunk)
- fokhagyma-granulátum
- Az árpát a vízben megfőzzük 1 kk. sóval.
- A fél kiló spenótot kevés olajon kevergetjük, addig amíg össze nem esik.
- Miután masszává vált 1 kk. sóval és 3-4 kk. fokhagyma-granulátummal ízesítjük.
- 1 csapott ek. kukoricalisztet adunk hozzá.
- A spenótot és az árpát összekeverjük majd hozzáadjuk a két csapott ek. keményítőt.
- Forró olajban kanálnyi kupacokat sütünk ki.
Megj.:
- Több mint a fele árpát használjuk föl hozzá.
- Addig kell sütni ameddig sötétzöldes kékessé nem válik. sötétkékessé.
- Mi rizzsel ettük és isteni finom volt :))
- Mirelitből finomabb mert a frissnek van egy kesernyés mellékíze és könnyen odakap.
A megj. megj.-e: én is imádom pedig eddig rá se néztem a spenótra..
.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése