Volt itthon egy karfiolom, némi sütőtököm és egy fehérrépám, úgyhogy készítettem belőle egy krémlevest.
Találtam receptet amiből kiindulhattam, de mivel csak a karfiol volt itthon belőle meg a fokhagyma, kicsit megváltozott:
Sárgarépa helyett beletettem egy fél sütőtököt és egy szál fehérrépát.
A vöröshagymát teljesen kihagytam, viszont helyette felhasználtam egy fej fokhagymát (7-8 gerezd).
Illetve nem volt itthon semmilyen növényi tej, úgyhogy nemes egyszerűséggel kihagytam belőle :))
Remélem nektek is ízleni fog. Tesómnak automata-szemlehunyást eredményezett és nagy-nagy jófajta hümmögéseket. ;)
A bögre Juhász Borbála keramikus gyümölcse
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 1 szál fehérrépa
- fél sütőtök
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 6 db fokhagyma (félbevágott) 2 db fokhagyma (szétpasszírozott)
- 3 bögre víz
- 1teáskanál himalájasó
- 1/4 teáskanál fehérbors
- Vegeta Natur természetes ételízesítő (nem tartalmaz nátrium-glutamátot)
Elkészítés
- Tisztítsuk meg és válasszuk szét darabjaira a karfiolt.
- Melegítsük föl a kókuszolajat egy nagy edényben, és tegyük bele a feldarabolt sütőtököt (kb. 2 cm-es darabok), a 6 db félbevágott fokhagymát és a feldarabolt fehérrépát.
- Süssük meg őket (lefedve) amíg meg nem puhulnak és aranybarnák nem lesznek (kb. 7 perc)
- Adjuk hozzá a darabjaira szétválasztott karfiolt és süssük tovább, hogy megpuhuljon (kb. 10 perc)
- Én már ezeknek a tetejére rászórtam némi sót és összekavartam vele.
- Adjuk hozzá a vegetát, a vizet, a sót és a borsot.
- Főzzük 35 percig.
- Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a 2 db szétpasszírozott fokhagymagerezdet.
- Miután kb. kihűlt turmixgépben pürésítsük meg. (Ha nincs ilyen gépetek, akkor lehet használni krumplipasszírozót is)
A kenyér hozzávalóit nem változtattam meg (nagyon). Követtem a talált receptet kb..:))
Hozzávalók a kenyérhez
- 5 tojás
- ⅔ bögre lenmagliszt
- 1⅓ bögre mandula (3/4), földimogyoró (1/4) és dióliszt (1/2).
- 1½ teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál himalájasó
- 2 teáskanál szezámolaj
Elkészítése
- Melegítsük fel a sütőt 175°-ra (hőlégkeveréses)
- Egy nagy tálban verjük fel a tojásokat.
- Adjuk hozzá a liszteket és a többi hozzávalót, és keverjünk belőle tésztát.
- Kókusz-olajazzuk (hidegen sajtolt-olajazzuk) ki az őzgerinc formánkat (vagy a saját kedvenc formádat), öntsük bele a tésztát és tegyük be a sütőbe.
- 25 perc alatt elkészül. (én villát használtam a megszondázásához)
બોન એપેટીટ :)
ami gudzsaráti nyelven azt jelenti:
jó étvágyat! :*
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése