New York Cheesecake








Nosalty recept:

  • 15 dkg teljes kiőrlésű keksz (pl. zabkeksz -a győri Zabfalatok tökéletesen megfelel) 
  • 5 dkg vaj 
  • 80 dkg tejszínes krémsajt (Mascarpone) 
  • 20 dkg tejföl 
  • 15 dkg nádporcukor 
  • 1 cs vaníliás cukor 
  • 4 dkg étkezési keményítő 



A sütőt 180 fokra melegítjük. A formát kivajazzuk,sütőpapírral kibéleljük.
A kekszet aprítógépben összemorzsoljuk, de ez megoldható egy fagyasztózacskó és egy nyújtófa segítségével is.
A vajat megolvasztjuk, a darált keksszel összegyúrjuk.
A masszát a tortaforma aljába tesszük és laposra nyomkodjuk alapnak, ehhez jó szolgálatot tesz egy bögre alja. A sütőben (középen, légkeverésnél 160 fokon) 10 percig sütjük.
Közben a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot simára keverjük. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, és gyorsan belekeverjük a keményítőt.
A masszát a süteményalapra kenjük, és a sütőben (középen) ugyanazon a hőfokon 1 órát sütjük. A tortát késsel elválasztjuk a forma oldalától és hűlni hagyjuk.


Nincsenek megjegyzések: