- 1,5 bögre tk. rozsliszt
- fél bögre kukoricaliszt
- fél bögre zabpehelyliszt
- negyed bögre méz (tudom nem vegán, lehet helyettesíteni más édesítőszerrel. pl.: agavé szirup, sztívia, nyírfacukor, stb.)
- 1 ek fahéj
- 1 ek sütőpor
- negyed bögre olaj
- kb 5 dkg nádcukor
- szójatej
A piskóta hozzávalóit összekeverem annyi szójatejjel és vízzel, hogy sűrűn folyó masszát kapjak. Kb. 20x40 cm-es kikent tepsibe öntöm, és sűrűn beterítem szilvaszemekkel, hogy semmi lyuk ne maradjon. Egy kevés nádcukrot szórok egyenletesen a tetejére. 180°-on "szúrópróbáig" sütjük.
A receptet vera vega konyhájából vettem, aki a piskótareceptet a napfényes receptek 2. számából szerezte, ami nekem is megvan szóval nem értem, hogy miért neten keresgéltem recept után. :D
Egy csöppet átalakítottam -- > A búzacsíra helyett zabpehelylisztet tettem, a tetejéről lehagytam a fahéjat viszont bele nem fél, hanem egy ek.-nyit tettem. Oh, és a nádcukrot is belekevertem, nem a tetejére szórtam.. Nameg ő csak vizet ír az összekeveréshez én meg luxusoltam és több szójatejet tettem bele mint vizet.
és isteni lett.. uhh.. yumm
No jóétvágyat :) ---> 많이 드세요
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése