- 1/2 bögre földimogyoróliszt*
- 1/4 bögre napraforgóliszt*
- 1/4 bögre szezámmagliszt*
- 2 evőkanál mustár (cukormentes)
- 4-5 evőkanál hidegen sajtolt olaj (én szezámolajat használtam)
- 1 teáskanál Himalája só
* A lisztek ne ijesszenek meg senkit, én is a jó öreg kávédarálón lisztesítettem ezeket a magvakat. Így olcsóbb. ;)
Elkészítés
- Száraz összetevőinket összekeverjük.
- Mustárral és szezámolajjal krémesítjük.
- Megkóstoljuk.
- Utósózzuk (ha kell).
- Kenyérre, vagy tavasztekercsbe kenjük.
Hozzávalók a töltelékhez
- 1 db avokádó
- 1 fél uborka
- 2 db paradicsom
- 1 negyed jégsaláta
- 2 szál sárgarépa
További hozzávalók
- rizspapír**
** Kedvenc lelőhelyem, az Ázsia Bt. a Fővám téren van közvetlenül a vásárcsarnok melletti sarkon. Általában itt olcsóbban jutok hozzá a dolgokhoz. ;)
Tavasztekercs elkészítés
- Előkészítünk egy tál langyos vizet. (akkora tálnyit, hogy a rizspapír beleférjen, és könnyedén ki tudjuk belőle halászni)
- Veszünk egy rizspapírt (gondosan ügyelve rá, hogy valóban egy legyen).
- Belemártjuk kb. fél percre a rizspapírunkat.
- Vágódeszkánkra helyezzük, és megtöltjük mindenféle jósággal (úgy, hogy mind a négy oldalán maradjon annyi hely, hogy össze tudjuk hajtogatni anélkül, hogy a töltelék kihullana. Én három-négy (női) ujjnyi távolságot hagytam.)
- Jobb és bal oldalról a töltelékre hajtogatjuk az immáron furcsa hajlékonysággal rendelkező rizspapírt.
- Majd az alsó leffencset ráhajtjuk, a töltelékre, beszorítjuk alá óvatosan és végiggöngyöljük.
- Össze ragad magától, de kell neki egy kis idő. (Én úgy szoktam trükközni, hogy áthelyezem egy másik tálra a behajtással lefelé, hogy a saját súlya szorítsa le.)
Megj.: Ki is lehet sütni kevés kókuszolajon, nekem mindkét verzió nagyon ízlik, de inkább maradok a nyersnél.. :)
Kellemes alkotást, és eszegetést! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése