Egyszerű Teljes Kiőrlésű Élesztőmentes Kenyér


A receptet love food eat oldalán találtam, amit kicsit átalakítottam. Fantasztikusan jó lett. Végre egy recept, ami nem tartalmaz élesztőt, viszont puha, omlós, tökéletes :)



Hozzávalók
  • 3 bögre teljes kiőrlésű liszt (én t.k. tönkölybúzalisztet használtam)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sztívia (vagy cukor, ill. elhagyható)
  • fél teáskanál himalája só
  • 3 evőkanál lenmag
  • 3 evőkanál szezámmag
  • 2 bögre szódavíz



Elkészítés
  1. Jól keverd el a száraz összetevőket.
  2. Öntsd bele óvatosan a 2 bögre szódavizet.
  3. Keverd össze rendesen.
  4. Öntsd bele egy kiolajozott, -vajazott (kókuszzsír, bármilyen hidegen sajtolt olaj) őzgerincbe (vagy a saját kedvenc formádba).
  5. Szórj a tetejére még egy kis szezámmagot és lenmagot. 
  6. Süsd finomra 200°-os sütőben 40 perc alatt. 
  7. Mikor elkészült, hagyd, hogy kicsit kihűljön mielőtt felvágod.





Nincsenek megjegyzések: