A receptet love food eat oldalán találtam, amit kicsit átalakítottam. Fantasztikusan jó lett. Végre egy recept, ami nem tartalmaz élesztőt, viszont puha, omlós, tökéletes :)
Hozzávalók
- 3 bögre teljes kiőrlésű liszt (én t.k. tönkölybúzalisztet használtam)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sztívia (vagy cukor, ill. elhagyható)
- fél teáskanál himalája só
- 3 evőkanál lenmag
- 3 evőkanál szezámmag
- 2 bögre szódavíz
Elkészítés
- Jól keverd el a száraz összetevőket.
- Öntsd bele óvatosan a 2 bögre szódavizet.
- Keverd össze rendesen.
- Öntsd bele egy kiolajozott, -vajazott (kókuszzsír, bármilyen hidegen sajtolt olaj) őzgerincbe (vagy a saját kedvenc formádba).
- Szórj a tetejére még egy kis szezámmagot és lenmagot.
- Süsd finomra 200°-os sütőben 40 perc alatt.
- Mikor elkészült, hagyd, hogy kicsit kihűljön mielőtt felvágod.



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése