zeller cukkini padlizsán variációk

avagy mit tegyünk, ha meguntuk a zöldpörköltet

Én nem untam meg, csak szimplán szeretem a változatosságot. Alapjáraton fasírtkészítésbe kezdtem, majd rájöttem, hogy egyrészt nem lesz jó a zöldség-köles arány, másrészt pedig 'szeretem a változatosságot'. Úgyhogy meghagytam a pörkölt negyedét és megettem rizzsel. A másik rész pörköltből pedig borzas fasírtokat formáztam.
Ez egy jó példája annak, hogy ha maradt az előző napi ételből, de már abban a formátumban nem kívánja az ember lánya, akkor tovább lehet gondolni a receptet.  Mindkét verziót rizzsel tálaltam, Linda kerámiatálkáiba. 





zöldpörkölt hozzávalók

  • egy darab zeller és kis szár zellerlevél
  • egy darab cukkini
  • egy darab padlizsán
  • egy darab lilahagyma
  • három gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • feketebors
  • himalájasó

Elkészítés

  1. meghámozzuk a zöldségeket
  2. kb. fél centis kockákra aprítjuk őket, a lilahagymát pedig apró darabokra
  3. kis olajon megdinszteljük a lilahagymát
  4. hozzáadjuk a zöldséghalmot
  5. megsózzuk
  6. lefedjük
  7. mikor megpuhult hozzáadjuk az apró darabokra vágott zeller-zöldet a fűszereket és a szétpasszírozott fokhagymát
  8. összefőzzük
  9. rizzsel tálaljuk




zöldség-borzaska/borzas zöldségecske (kinek melyik áll közelebb kis szívéhez..)


  • zöldpörkölt
  • kukoriackeményítő
  • pirospaprika
  • himalájasó
  • egy kis bögre köles

Elkészítés

  1. a kölest megfőzzük
  2. a pörkölthöz adjuk a kölest
  3. a keményítővel masszásítjuk
  4. utánfűszerezzük

Falatról falatra, jóízűen elfogyasztjuk. Tiszta vizet kortyolunk mellé :)

goeie eetlus

Nincsenek megjegyzések: