avagy mit tegyünk, ha meguntuk a zöldpörköltet
Én nem untam meg, csak szimplán szeretem a változatosságot. Alapjáraton fasírtkészítésbe kezdtem, majd rájöttem, hogy egyrészt nem lesz jó a zöldség-köles arány, másrészt pedig 'szeretem a változatosságot'. Úgyhogy meghagytam a pörkölt negyedét és megettem rizzsel. A másik rész pörköltből pedig borzas fasírtokat formáztam.
Ez egy jó példája annak, hogy ha maradt az előző napi ételből, de már abban a formátumban nem kívánja az ember lánya, akkor tovább lehet gondolni a receptet. Mindkét verziót rizzsel tálaltam, Linda kerámiatálkáiba.
zöldpörkölt hozzávalók
- egy darab zeller és kis szár zellerlevél
- egy darab cukkini
- egy darab padlizsán
- egy darab lilahagyma
- három gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- feketebors
- himalájasó
Elkészítés
- meghámozzuk a zöldségeket
- kb. fél centis kockákra aprítjuk őket, a lilahagymát pedig apró darabokra
- kis olajon megdinszteljük a lilahagymát
- hozzáadjuk a zöldséghalmot
- megsózzuk
- lefedjük
- mikor megpuhult hozzáadjuk az apró darabokra vágott zeller-zöldet a fűszereket és a szétpasszírozott fokhagymát
- összefőzzük
- rizzsel tálaljuk
zöldség-borzaska/borzas zöldségecske (kinek melyik áll közelebb kis szívéhez..)
- zöldpörkölt
- kukoriackeményítő
- pirospaprika
- himalájasó
- egy kis bögre köles
Elkészítés
- a kölest megfőzzük
- a pörkölthöz adjuk a kölest
- a keményítővel masszásítjuk
- utánfűszerezzük
Falatról falatra, jóízűen elfogyasztjuk. Tiszta vizet kortyolunk mellé :)
goeie eetlus


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése