vegán hamburger






A lepényhez (Linda ötlete)
  • két 'domborított tenyérnyi' teljes kiőrlésű liszt
  • víz
  • himalája só
  • hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj

Elkészítés
  1. A lisztet elkeverjük a sóval.
  2. Majd kenyérkévé gyúrjuk éppen annyi vízzel, hogy ne ragadjon a kezünkhöz.
  3. Kisütjük (nem kevés) olajon, viszont lassú tűzön.

A fasírthoz (BioBrigi receptjét alakítottam át-Köszönöm!)
  • 2,5 pohár zabpehely 
  • 5 dkg őrölt dió 
  • 3/4 pohár őrölt szezámmag 
  • 1 fej hagyma 
  • 4 gerezd fokhagyma 
  • borsikafű 
  • pirospaprika 
  • feketebors 
  • himalája só 
  • rozmaring 
  • hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj



Elkészítés

  1. A zabpelyhet megpörköljük. Folyamatosan figyelni kell rá, hogy nehogy leégjen. 
  2. 3 pohár forró vízzel felöntjük és hagyjuk megdagadni.
  3. A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. A fokhagymát átpréseljük az ehhez szükséges eszközön. 
  4. Összekeverjük a fentebb említett hozzávalókat a zabpehellyel, 
  5. majd megfűszerezzük
  6. forró olajon kisütjük (én először kis lángon szoktam, majd ha mindkét oldala megsült egy leheletnyit akkor nyomom föl a lángot, hadd brutálkodjon. 

Hamburgerré formálás

A lepényt félbe nyiszatoljuk és belerakunk minden jót. Én nemes egyszerűséggel belepakoltam három vegapogácsát, megkenegettem az egészet mustárral és kechuppal a tetejére pedig paradicsomkarikákat bigyesztettem. 


బాన్ యాపెటిట్



Nincsenek megjegyzések: