A lepényhez (Linda ötlete)
- két 'domborított tenyérnyi' teljes kiőrlésű liszt
- víz
- himalája só
- hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj
Elkészítés
- A lisztet elkeverjük a sóval.
- Majd kenyérkévé gyúrjuk éppen annyi vízzel, hogy ne ragadjon a kezünkhöz.
- Kisütjük (nem kevés) olajon, viszont lassú tűzön.
A fasírthoz (BioBrigi receptjét alakítottam át-Köszönöm!)
- 2,5 pohár zabpehely
- 5 dkg őrölt dió
- 3/4 pohár őrölt szezámmag
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- borsikafű
- pirospaprika
- feketebors
- himalája só
- rozmaring
- hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj
Elkészítés
- A zabpelyhet megpörköljük. Folyamatosan figyelni kell rá, hogy nehogy leégjen.
- 3 pohár forró vízzel felöntjük és hagyjuk megdagadni.
- A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. A fokhagymát átpréseljük az ehhez szükséges eszközön.
- Összekeverjük a fentebb említett hozzávalókat a zabpehellyel,
- majd megfűszerezzük
- forró olajon kisütjük (én először kis lángon szoktam, majd ha mindkét oldala megsült egy leheletnyit akkor nyomom föl a lángot, hadd brutálkodjon.
Hamburgerré formálás
A lepényt félbe nyiszatoljuk és belerakunk minden jót. Én nemes egyszerűséggel belepakoltam három vegapogácsát, megkenegettem az egészet mustárral és kechuppal a tetejére pedig paradicsomkarikákat bigyesztettem.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése